Žádný z měsíců přitom rekordní, ale návštěvnost je přirozeně rozdělená. „O to jsme se již v minulosti vždy snažili,“ uvedl mluvčí zoo Martin Maláč.

Řečí čísel v lednu přišlo kolem pěti tisíc lidí, v únoru dvanáct tisíc, v březnu kolem dvaadvaceti tisíc, v dubnu pětadvacet tisíc, nejvíce jich pak zatím bylo v květnu a to třiačtyřicet tisíc. V červnu jich bylo jen o dva tisíce méně.

Jihlavská zoo je nejvíce navštěvovaným turistickým cílem Vysočiny. Divácky atraktivní jsou zejména komentovaná krmení zvířat.
Začátek prázdnin v jihlavské zoo: podívejte se na krmení zvířat i ukázku dravců

V zoologické zahradě si uvědomují, že takový výsledek není jen radost, ale také závazek a výzva do budoucna.

„Nyní chceme zvládnout na výbornou hlavní turistickou sezonu o letních prázdninách. V červenci a srpnu je v zoo spousta návštěvníků z celé republiky a tak je naším hlavním cílem, aby pokud možno všichni odcházeli z naší zoo spokojení a měli důvod se k nám vracet,“ okomentoval výsleedek ředitel jihlavské zoo Jan Vašák.

Od prvního dne prázdnin také začínají komentovaná krmení, která budou za hezkého počasí po celé prázdniny. Postupně se během dne návštěvníci podívají na surikaty, žirafy, lamy, tuleně, babirusy, medvědy, lemury a tapíry.
Za lemury do jihlavské zoo za korunu, stačí jednička na vysvědčení

Zoo Jihlava loni uspěla i v rámci republiky, kdy byla dvanáctým nejnavštěvovanějším cílem v zemi. Již dnes budou v zoologické zahradě noční prohlídky s průvodcem, zítra je připravený celodenní prázdninový program a až do neděle mají vstup za jednu korunu všechny děti, které ukáží vysvědčení s alespoň jednou jedničkou.