Například v jihlavské Pivovarské restaurac je k dostání asi polovina nabízených tvrdých lihovin. „Náš dodavatel má zásoby alkoholu v menších půllitrových lahvích, které před prohibicí nikdo nekupoval, protože finančně nebyly výhodné. Teď  po prohibici jsme se ale rozhodli tyto lahve nakoupit, abychom měli zákazníkům co nabídnout. Tyto menší lahve jsou totiž vyrobené ještě před rokem 2012. Větší lahve nejsou k dostání," řekl provozní Pivovarské restaurace Michal Štěpnička. Druhou polovinu sortimentu Pivovarská restaurace doplní, až budou k dostání nové kolky.

Podle provozního Michala Štěpničky nebudou ztráty v Pivovarské restauraci tak velké. „Jelikož jsme pivnice, zase tolik to nepocítíme," dodal Štěpnička.

Velké prodělky kvůli prohibici prý nepocítí ani bar Steak House Sklípek, který sídlí na jihlavském Masarykově náměstí. „Nějaké ztráty budou, ale myslím, že ty největší budou mít spíše diskotéky, u nás se to dá přežít," řekl provozovatel baru Steak House Sklípek Rostislav Havelka.

Ten v současné době shání rodokmeny lihovin, které musel kvůli prohibici schovat. „Na některých internetových stránkách si můžu rodokmen konkrétního alkoholu stáhnout a pak ho můžu prodávat," řekl Havelka s tím, že nové kolky však stále ještě nemá k dispozici. „Myslím si ale, že po víkendu se dá zase všechno do normálu a my zákazníkům budeme moci nabídnout kompletní nápojový lístek," řekl Havelka. V jeho baru jsou v současné době k dostání například whiskey nebo rum, které byly vyrobené před rokem 2012.

Ani bar Steak House Sklípek a ani Pivovarská restaurace neplánují, že by si nechali alkohol vyrobený v tomto roce zkontrolovat v hygienických laboratořích. Je to zkrátka příliš nákladné. „Když mám flašku za dvě stě korun, je to pro mě zbytečně drahé," uzavřel Havelka.