„Personální obsazení budeme řešit na interní schůzce v příštím týdnu. Zatím jsme se v rámci naší strany nesešli, byl jsem nemocný a teprve se o povolebním uspořádání budeme bavit," reagoval na situaci po volbách v Dolní Cerekvi starosta Zdeněk Jirsa.

V otázkách programových priorit a toho, jak si evropští demokraté představují další čtyři roky v městysi, se nic zásadně nemění. Na přímou otázku, zda bude chtít být Jirsa i nadále starostou Dolní Cerekve, odpověděl obecně. „Počkejte si na výsledek interní dohody."

Z pozice lídra kandidátky se však jeho obhajoba nabízí. Druhé uskupení s názvem 2. Alternativa získalo ten tři křesla. Podle Jirsy právě toto sdružení ještě může věci zkomplikovat. „Ještě pořád je do pátečních 16. hodin čas podat proti výsledkům voleb námitky," dodal Jirsa s tím, že vyloučit tuto možnost až do pátečního odpoledne nemůže.

V Dolní Cerekvi jsou dva neuvolnění místostarostové, Zdeněk Veselý a Roman Musil ze strany starosty. Oba se do nového zastupitelstva také dostali.

Ustavující zastupitelstvo se bude v Dolní Cerekvi konat v týdnu od 3. listopadu.