Že nebylo snadné akci připravovat potvrdila i hlavní organizátorka Lucie Matulová z P-Teamu, která celou akci před roky vymyslela. „Bylo to jako trhat kopretinu – zrealizujeme, nezrealizujeme, uděláme, neuděláme. Nakonec jsme se rozhodli, že v rámci bezpečnosti, kterou jsme schopni zajistit, akci uděláme, byť v trochu jiném formátu, než bychom sami chtěli,“ řekla v sobotu pár hodin po zahájení s tím že je ráda, že se vše podařilo.

Návštěvníci neplatili vstup a nikdo se jich neptal, jestli jsou nebo nejsou očkovaní. Museli jen mít respirátor. Čekalo na ně jednadvacet stánků. Mělo jich být více, ale někteří prodejci museli svoji účast odříct. I food trucků mělo venku stát podstatně více. Podstatné ale je, že občerstvení k dispozici bylo.

Největší aquapark na Vysočině Vodní ráj v Jihlavě.
Bazény v krizi: Tak málo lidí nikdy nechodilo, zní z Vodního ráje v Jihlavě

„Návštěvníci si mohou koupit kreativní hračku, děti si pohrají, vytvoří cokoliv, co chtějí, máme tu dřevěné hračky, funkční čepice, zdravou stravu nejen pro děti, ale je tu i kavárna se skvělým punčem, kávou nebo něčím dobrým pod zub,“ vyjmenovala Lucie Matulová, zatímco se kolem proháněly děti na půjčených koloběžkách a dětských motorkách.

Jiné si malovaly a to buď na papír nebo na polštářky, bavilo je pískování, dívky pak lákala výroba vlastních čelenek a sponek. Další aktivity pak nabídly jednotlivé prodejní stánky – relaxační mozaika Pixeluj nebo Leu Brain Stimulátor prostě baví. „Dcerka to vyřešila, já ne,“ smála se mladá maminka Lucie s tím, že rébus skládající se z mnoha kuliček není tak snadný, jak by se mohlo zdát.

Nedělní odpoledne pak patřilo show Ledové království, ve čtyři odpoledne do Jihlavy zavítala Elsa s Olafem na dvouhodinovou animační párty. A nebyli sami, na pódium se totiž kromě nich vystřídali také Minnie Mouse, mimoň nebo sněžný muž, kterého se však některé děti bály. Co naopak nejmladší návštěvníky lákalo, to byl umělý sníh nebo stovky bublinek letících do vzduchu. Málokterá z malých princezen si pak nechala ujít příležitost na chvíli přerušit dětskou diskotéku a odběhnout se s Elsou a Olafem vyfotit.