Posty místopředsedů po nových volbách obhájili Jan Dršata a David Beke. A po zvolení dalších členů ODS do vedení sdružení je místní rada opět jedenáctičlenná.

Přestože nyní zaznívají z jihlavské ODS slova o stabilizaci, sám nově zvolený předseda Bílek označil svůj mandát za dočasný, pouze na deset měsíců. „Jsem rád, že se podařilo situaci v našem místním sdružení stabilizovat. Ke kandidatuře na předsedu mě v podstatě přinutila současná neutěšená situace v jihlavském místním sdružení," prohlásil Bílek na sněmu. Současně zdůraznil, že další politické ambice nemá a že po skončení současného volebního období už nehodlá na pozici předsedy místního sdružení kandidovat.

Nový volební sněm jihlavské ODS se sešel poté, co na konci října kvůli výhradám proti praktické radniční politice v Jihlavě rezignovalo osm z členů tehdejší místní rady, včetně bývalého předsedy místního sdružení Jana Tesaře.

Dršata zůstal v novém vedení jako jediný z osmi členů minulé rady, kteří na konci října na funkce rezignovali. V minulé místní radě byli a v té nové se objevují ještě zmíněný Beke a dále primátor Jaroslav Vymazal a Ivo Koláček.

Novými nebo staronovými členy vedení jihlavské ODS se minulý čtvrtek stali Marie Krajíčková, Alena Řehořová, Vladimír Hink, Roman Křivánek, Jan Procházka a Miloslav Toman.