Starostka Kamenice Eva Jelenová (NK) Deníku potvrdila, že stavba postupuje velice rychle. „Je to typizovaná budova. Nyní se pracuje uvnitř, kde je celý prostor rozdělen na dvě třídy, sociální zázemí, zázemí pro pedagogy a bude tam také výdejna obědů, které se budou vařit v budově základní školy,“ řekla a dodala: „I občané Kamenice se diví, jak stavba roste.“

Původní odhady byly, že se školka postaví během pěti měsíců, tedy tak, aby bylo hotovo do konce prázdnin. „Byli bychom velice rádi, aby nový školní rok začal v nových prostorách. Uvidíme, jak zkolaudujeme, jak se k tomu vyjádří hygiena a další instituce. Ale nejpozději do konce letošního roku bychom chtěli tuto budovu využívat,“ potvrdila starostka. Hovořila také o finanční stránce – osm milionů korun dostala Kamenice od Ministerstva školství a tělovýchovy, obec zaplatí tři miliony.

Díky nové budově se zvýší kapacita školky o pětadvacet dětí, bude možné také uvolnit dvě místnosti v budově základní školy, které aktuálně využívá zrovna mateřská škola. „Hudební výchova dosud nemá učebnu a chybí také jedna místnost pro družinu, které máme dvě. Zazvoní, učitel odvede děti na oběd a do třídy už jde družinářka čekat na děti. Komplikuje to přípravu na další den, musí tam také být hračky a další věci navíc. Tento problém by to vyřešilo,“ vyjmenovala Eva Jelenová.

Vedení obce chce také řešit parkování před školou, rozšíří se současné parkovací plochy a vznikne nový systém. „Budeme mít i místa na rychlé zastavení, vysednutí, odvedení dětí do školky, ne že tam někdo zaparkuje na celý den,“ uvedla starostka a nezapomněla zmínit, že spolupráce s vedením školy i školky je na výborné úrovni.