„Počet a struktura nových pracovních míst je v současnosti v jednání," potvrdil personální ředitel Zdeněk Lidmila.

V poslední době se objevily spekulace, že kostelecký závod opět chystá přesun některých provozů do Plané nad Lužnicí a zaměstnanci z Kostelce tak mohou přijít o místo. To ale Lidmila vyvrátil. „Stávající organizace závodů Kostelec a Planá je konečná a žádné další přesuny mezi těmito závody se v současnosti nechystají. Z toho důvodu tedy neplánujeme ani propuštění zaměstnanců," uvedl Lidmila.

V loňském roce došlo k přesunu vepřové porážky a kompletní produkce vepřového masa do provozu v Plané nad Lužnicí, a naopak k přesunu veškeré masné výroby do provozu v Kostelci.

A právě v souvislosti s těmito změnami se kostelecký závod v září loňského roku nevyhnul propouštění, o práci přišlo asi sto čtyřicet lidí. Zároveň ale vznikla stovka nových pracovních míst v Plané nad Lužnicí, a toho využili i někteří řezníci z Kostelce.

Největší ránou bylo před dvěma lety přesunutí drůbeží porážky a výroby do závodu ve Vodňanech, o místo přišly asi tři stovky zaměstnanců.

Na začátku letošního roku naopak přibylo v Kostelci několik pracovních míst díky spuštění technologie balení hovězího masa. Nyní v kosteleckém závodě probíhá porážka a zpracování hovězího masa a výroba uzenin.

Kostelecký závod v současné době zaměstnává asi devět set lidí.

ZUZANA MUSILOVÁ