Sortiment a občerstvení určené k prodeji darovali lidé z městyse, převážně z řad farníků. „Máme letos několik novinek. K dostání bude například likér z ledových kaštanů, houby v octě, švestková povidla a z předmětů třeba ježci ze šišek nebo dřevění andělíčci,“ sdělila jedna z organizátorek Eva Mátlová.

Zapojit se a donést vlastní výrobky na louckou kaplanku je možné ještě od sobotních čtyř hodin odpoledne.

V těchto prostorách bude také v neděli probíhat samotný prodej v případě deště. Pokud bude příznivé počasí, budou stánky přímo před kostelem a nabízet se bude také svařák, káva, čaj a palačinky. Na misie následně bude věnovaná sbírka při mších svatých i výtěžek z veškerého prodeje.

Další letošní novinkou je plánovaný vznik farního receptáře. V rámci nejrůznějších akcí loucké farnosti totiž mohou vždy návštěvníci ochutnat občerstvení, u kterého by často rádi znali postup jeho vzniku. Proto se letos Eva Mátlová pokusí recepty zkompletovat a následně vydat. Kromě toho bude v kostele putovní misijní výstava Střípky z misijí a k zakoupení bude i Misijní zpravodaj nebo vydání dětského časopisu Duha věnované Keni.