„V souvislosti s novým projektem bude v Polné vytvořeno celkem dvanáct nových pracovních míst. Ta budou vhodná jak pro muže, tak i pro ženy," uvedl majitel společnosti Dafe-plast Jiří Fejta. Projekt spočívá v rekonstrukci staré výrobní haly v Polné. Technicky nevyhovující okna budou nahrazena novými. Další realizace projektu spočívá v přístavbě nové haly.

„V rámci adaptace je stavěna nová hala o ploše přibližně 1 680 metrů čtverečných, která přispěje k významnému rozšíření výrobních prostor v divizi výroby hliníkových okenních prvků a fasádních konstrukcí," poznamenal Fejta.

JÍDELNA PRO STO LIDÍ

V částečné výstavbě ve druhém podlaží bude vystavěna jídelna pro zhruba sto zaměstnanců, šatny s hygienickým zázemím, přípravna pro jídelnu a administrativní zázemí pro technický a technologický výzkum a vývoj. Projekt se snaží šetřit životní prostředí, proto tato část využívá řadu technologických zařízení čerpajících z obnovitelných zdrojů energie.

„Komplex je vytápěn a chlazen prostřednictvím tepelného čerpadla včetně přípravy teplé vody," řekl majitel společnosti Dafe-plast. Na střeše objektu je navíc umístěna solární elektrárna, která by měla vykrýt část potřebné elektrické energie. „V pracovní dny budou solární panely využívány jako zdroj elektrické energie dodávané do stávající sítě a v době pracovního volna a pracovního klidu bude možné využít přebytky v maximální míře na ohřev vody v akumulačních zásobnících pro vytápění a podobně," vysvětlil Jiří Fejta.

Celková investice bude činit šedesát milionů korun a bude spolufinancována Evropskou unií. „Celková výrobní plocha tak dosáhne po rekonstrukci a výstavbě zhruba 7 500 metrů čtverečných. Půjde o kryté skladovací, manipulační a venkovní zastavěné plochy.

Společnost Dafe-plast Jihlava vznikla v roce 1992 a zabývá se výrobou a montáží plastových a hliníkových oken, dveří, prosklených stěn i zimních zahrad.

HELGA MARTINKOVÁ