Kdokoliv může na webu www.jihovychod.cz hlasovat pro některý z 25 projektů, které úřad podpořil. Jihlava má nominované dva projekty, a to povedenou a velmi potřebnou rekonstrukci ZŠ speciální a nový Park Gustava Mahlera.

V hlasování zatím suverénně vede rekonstrukce jihlavské ZŠ speciální, má téměř tisíc hlasů. Něco málo přes dvě stě hlasů a druhé místo v současné době patří obnově vozového parku drážních vozidel v Brně. Vše se ale ještě může změnit. Hlasování totiž probíhá až do konce října.

Vítězné projekty budou dva, jeden za Kraj Vysočina, druhý za Jihomoravský kraj. Ty projekty, které dostanou nejvíce hlasů, získají po vyhodnocení soutěže titul Projekt mého srdce roku 2012.

Pracovníci ZŠ speciální by si tento titul moc přáli. „Náš projekt získal velký ohlas a každá další pozitivní odezva na naši práci nám pomůže jednak předvést, co pro děti děláme, ale i nadále zviditelňovat školu a popřípadě poskytovat všechny tyto služby i dalším budoucím klientům, kteří by tuto pomoc uvítali, a naše škola se stala dalším záchytným a pomocným bodem v jejich životech," píše na facebooku pracovník školy Jiří Hladík.

Titul bude zástupcům projektů předán po ukončení soutěže, tedy v listopadu 2012.