„Nejprve je nutné si na Turistickém informačním centru v Třešti vyzvednout deníček na zapisování správných odpovědí. Součástí deníčku je také mapka s místy, na kterých jsou umístěny cedule s jednotlivými úkoly. Deníček je možné si stáhnout také na webu města," uvedla Michaela Marešová z třešťského kulturního odboru.

Po vyplnění správných odpovědí musí soutěžící donést deníček zpátky do informačního centra. To je otevřené každý den v době od 8 do 12 hodin a poté od 13 do 17 hodin. „Soutěž probíhá od pondělí až do 31. prosince 2014. Všechny děti, které budou mít deníček správně vyplněný, od nás dostanou sladkou odměnu," doplnila Marešová.

Letošní Ježíškova pošta slaví v Třešti páté narozeniny a každoročně se jí zúčastní na sto dětí. „Proto jsme se rozhodli, že v letošním roce navíc odměníme tři vylosované děti pěkným dárkem," uzavřela téma Marešová. Jména výherců budou uveřejněna v lednovém vydání Našeho města.

Kromě Ježíškovy cesty městem se děti mohou zapojit do Ježíškovy pošty. Děti mohou nosit dopisy s přáním pro Ježíška do turistického informačního centra, kde se orazí „ježíškovským" razítkem a děti si je pak samy mohou hodit do velké poštovní schránky, ze které se přáníčka posílají přímo Ježíškovi, nebo si svoje dopisy mohou děti odnést domů. Přáníčka mohou házet do schránky až do 23. prosince v době, kdy je informační centrum otevřeno.

Betlémy v třešťských domácnostech se pro veřejnost otevřou na druhý vánoční svátek 26. prosince.