Pracovníci Služeb města Jihlavy (SMJ) se zdobení stromu věnovali ve středu 24. listopadu, tedy přesně měsíc před Štědrým dnem, ozdobená je již také vánoční vesnice a kluziště. Vánoční výzdoba je přitom nachystaná už delší dobu. „Z důvodu již nefunkčnosti výzdoby na některých sloupech veřejného osvětlení byla více než polovina odeslána na repasování,“ prozradil mluvčí SMJ Martin Málek s tím, že zkouška funkčnosti probíhá nejen při montáži, ale i v dílnách.

Kdy bude rozsvícen velký vánoční strom i vánoční výzdoba však město tají. Dle úterního stanoviska hygieny není doporučeno pořádat hromadné akce, na náměstí krajského města by se pravděpodobně sešlo více než tisíc lidí. Radnice ale slíbila, že bude vysílat záznam z této slavnostní události.

Počet případů onemocnění Covid-19 se stále zvyšuje, nemocnice odvolávají i plánované operační zákroky.
Covidových pacientů v jihlavské nemocnici přibývá: vypomáhá už armáda

Vedle pracovníků zdobících vánoční strom a vesnici pak je aktuálně v plném proudu stříkání a mrazení ledového kluziště. Dobrovolní hasiči pomáhají s tím, aby si Jihlavané mohli od neděle 28. listopadu užívat bruslení přímo v centru města. Ten den se otevře také vánoční vesnice se stánky, kováři nebo třeba s filmovými projekcemi.

Magistrát prosí veřejnost, aby všichni ve vánoční vesničce nosili ochranu dýchacích cest, pokud právě nebudou konzumovat něco dobrého, a aby si pro vstup na kluziště připravili doklad od očkování nebo prodělané nemoci.