„Zpětná vazba je pro nás opravdu důležitá. Příští rok se do toho vrhneme znovu a potřebujeme vědět, co se lidem opravdu líbilo a na co se zaměřit nebo co jsme udělali špatně a co je nutné změnit,“ řekla primátorka města Karolína Koubová (Fórum Jihlava). Zároveň předem poděkovala všem, kteří se zapojí.

Adventní program vyvrcholí již o nadcházející zlaté neděli, po které se program promění na vánoční. Ten bude zaměřen na gastronomii a bruslení na ledové dráze a bude pokračovat i v lednu. Bruslaři si přitom cestu na náměstí nacházejí. Koordinátor Jihlavy k Vánocům Tomáš Koukal z magistrátu na včerejším zasedání zastupitelstva uvedl, že první týden přišlo bruslit 4 800 osob a předpokládá se, že druhý týden počet vzrostl.

Zpívající hasič Jiří Pařil.
Zpívající hasič lidem udělal radost novým vánočním songem

Na vzniku Jihlavy k Vánocům se podle radnice podílela doslova celá Jihlava. „Jak bude náměstí v prosinci a následně i v lednu vypadat, rozhodovaly nejen návrhy dramaturga Petra Píši, ale také přání i výtky návštěvníků, kteří znali vánoční Jihlavu z let předchozích,“ řekla Aneta Hrdličková z magistrátu. Kluziště, kruhová adventní vesnice a kulturní program založený na místních umělcích by podle primátorky měly vytvořit dětem silný vztah k městu.