Návštěva byla na pozvání vedení v regionu velmi známé firmy Luka a.s. Dalším důvodem bylo, že se dala cesta do Studnic spojit s prohlídkou varhan, nad jejichž opravou převzal patronaci Miloš Vystrčil. Do malé obce už v minulosti zavítal například prezident Miloš Zeman nebo šéf Senátu Miloš Vystrčil.

Nejprve předseda vlády spolu s ministrem zemědělství Zdeňkem Nekulou navštívil Farmu Luka, která se zaměřuje na živočišnou a rostlinnou výrobu. Známá je zejména produkty z raktníku, jogurtovými a sýrovými výrobky. Na tento sortiment má farma ochrannou známku Vysočina – regionální produkt.

Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela v Třebíči
Ministr Jozef Síkela na Vysočině: šestý blok pro Dukovany nevylučuje

Následně se Petr Fiala přijel podívat do kostela Nejsvětější Trojice, kde se k němu připojil šéf Senátu Miloš Vystrčil a hejtman Vysočiny Vítězslav Schrek. „Varhany jsou naladěné?“ zajímal se hejtman po příjezdu. „To už nejde,“ odpověděl se smíchem Alfred Habermann, který hostům po prohlídce varhan krátce zahrál. Informoval je také o sbírce na opravu, kterou dělá spolek Život pro varhany.

Poté vedly kroky předsedy vlády do Mateřské školy Studnička, která sídlí ve víceúčelové budově. V přízemí pak následovala diskuze. Následně odjel Petr Fiala do Třebíče. Dále měl v plánu navštívit Domácí hospic svaté Zdislavy.