Sledují to a jsou nekompromisní. Řidiči přijíždějící do Jihlavy ve směru od Měřína si poslední týdny často všímají policejních aut stojících v beranovské místní části Nové Domky. Jakmile pak strážci zákona uvidí nákladní vůz, má řidič co vysvětlovat. „Policisté mohou uložit v příkazním řízení pokutu až dva tisíce korun. Každý řidič musí počítat s tím, že se v místě otočí a bude se vracet na objízdnou trasu,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Ilustrační foto.
Další nové případy koronaviru: na Vysočině je celkem 123 nakažených

Od prvního dubna mohou být projíždějící nákladní auta pro stavbu daleko nebezpečnější, doprava se totiž přesunula na provizorní most, který dělníci v minulých měsících postavili. I když byla pevnost zkoušena, vozidla o hmotnosti přes dvanáct tun mohou narušit jeho statiku. A takové komplikace pak případně zásadním způsobem ovlivní termín dokončení, časový harmonogram je napjatý. „Dodržování omezení průjezdu pro těžkou dopravu je pro nás klíčové," potvrdila mluvčí krajského úřadu Jitka Svatošová.

Obchvat, který vyjde na rekordní částku osm set milionů korun, by měl být zprovozněn letos na přelomu října a listopadu. „Semaforové omezení v tomto úseku bude trvat až do zprovoznění celého obchvatu,“ uzavřela Čírtková.