Jedná se o první ročník festivalu, na kterém budou pro návštěvníky připraveny ukázky tvorby čokolády, workshopy či degustace.

Návštěvníci se mohou těšit na velkou výstavu čokolád z celého světa. „Ve výstavním sále bude ke zhlédnutí na šest stovek obalů čokolád z celého světa, které pro účely akce zapůjčil Stanislav Kramský. Výstavu doplní historické předměty a filmové dokumenty," uvedl organizátor akce Chris Delattre z pořádající agentury ChrisFromParis.

Dále je na programu kulinářská přehlídka, na které olomoučtí šéfkuchaři předvedou své nápadité recepty. Návštěvníci se mohou těšit na kulinářské umění šéfkuchařů Davida Cirkva a Michala Hruzíka. „První ze zmiňovaných kuchařů připravil zajímavé recepty, jako je sušené maso v hořkém kakau a čokoládě dochucené tymiánem a mořskou solí, nebo grilovaná kukuřičná polenta s rukolou, čokoládovými žampiony a balsamikem," uvedl organizátor.

Druhý z kuchařů si přichystal dýňovou polévku se zázvorem a čokoládovými vločkami a pečený vepřový bůček, pyré ze sladkých brambor, kaštanů a čokolády, rozmarýnové brambůrky.

Na akci mohou lidé ochutnat například čokoládové pivo, čokoládové víno, čoko-kebab, fondán a další.

Vstupné na je 50 korun pro dospělé, 30 korun pro seniory a studenty. Děti do 6 let mají vstup zdarma. V pátek mohou lidé na akci od 14 do 18 hodin, v sobotu od 10 do 18 hodin a v neděli od 10 do 16 hodin.