Během osmi týdnů se budou dělníci věnovat opravě samotné stavby i veškerých technologických částí. Cenovka je přitom čtyřiapadesát milionů korun. „Nejdražší záležitostí bude instalace nového osvětlení včetně nosných a úložných tras, a řídicího systému,“ uvedl za zhotovitele Ondřej Kudla. V tunelu pak budou nově svítit „ledky“.

Objízdná trasa pro řidiče osobních aut vede přes ulice Jiráskova, Hamerníkova, U cvičiště a Žižkova, v opačném směru přes Žižkovu, Dvořákovu a Jiráskovu ulici, v obou případech si řidiči zajedou maximálně pár set metrů. V horší situaci jsou šoféři kamionů, kteří musí jet přes dálnici a Pelhřimov, čímž najedou více jak padesát kilometrů.

Policie se stará o to, aby řidiči nákladních aut dodržovali objízdou trasu přes dálnici  a nejezdili do města.
Jihlavský tunel je zavřený. Policie odklání nákladní dopravu směrem na dálnici

Bohužel se uzavírka tunelu sešla s pracemi ve Vrchlického a Tolstého ulici, obě měly být opravené už loni. Radnici se alespoň podařilo domluvit s hejtmanstvím odložení opravy kruhové objezdu u Kauflandu o rok. „Co šlo, to jsme se snažili zkoordinovat, ale vše nebylo možné. Všechny ulice, které se opravují, to potřebují,“ uzavřel jihlavský radní pro dopravu Jaroslav Vymazal.