Během prvního březnového víkendu DKO přivítá Dance World Cup, což je jedinečná amatérská taneční soutěž pro děti z celého světa. Je určená pro tanečníky od čtyř do pětadvaceti let, kteří soutěží v různých tanečních žánrech. Další březnová neděle bude patřit nejmenším návštěvníkům, které pobaví písničky a scénky v podání Čiperků.

Ilustrační foto.
V alkoholovém opojení: Žena si chtěla ublížit, muž kradl

V úterý 12. března své jihlavské fanoušky potěší Duo Jamaha a o den později prozradí svůj návod na levné cestování po světě Hana Machalová. Na čtvrtek 14. března se chystá anglická divadelní komedie Co takhle ke zpovědi s Petrem Nárožným v hlavní roli. Sobotní večer 16. března bude bohémský, do Jihlavy totiž dorazí Wohnouti. Jedná se o jedinou vysočinskou zastávku jejich aktuální Máme na míň tour.

Dále bude na programu představení Divadla VOKO, vyhlášení Sportovce Jihlavska 2018 anebo Festival vína. Ten se uskuteční v sobotu 23. března a nabídne degustaci vín z Čech, Moravy i zahraničí, ochutnávku s profesionálním sommeliérem i doprovodný kulturní program. 

Jezuitská kolej v Telči.
V Telči budou studenti řešit, co s jezuitskou zahradou

V pondělí 25. března se do DKO dostaví vandráci herci Pavel Liška, Jan Révai a režisér Hynek Bernard. „Ti všichni vandrovali tři měsíce po střední Americe. Vybavili se kamerami, foťáky a dronem. Chtěli poznat místní kulturu, indiánské legendy a zažít i nečekané. Čeká nás cestopisný večer s poutníky, kteří na své přednášce představí i to, co se nevešlo do jejich cestovatelsko - zábavného pořadu na Prima COOL. Čas bude i na dotazy diváků a autogramiádu,“ řekla Jarmila Hlávková z DKO.

Dva poslední březnové dny se ponesou ve znamení opery. V sobotu 30. března ruský klasický balet St. Petersburg do Jihlavy přiveze Labutí jezero. V neděli 31. března proběhne třetí orchestrální koncert Filharmonie G. Mahlera s názvem Opera gala.