„Jedná se o dva projekty. Prvním je rekonstrukce vzduchotechniky ve školní kuchyni a akustické úpravy ve školní jídelně, kde se začalo 24. června a opravy za zhruba 2,5 milionu korun skončí 26. srpna,“ uvedl náměstek pro rozvoj města Petr Laštovička. Druhým projektem jsou akustické úpravy tělocvičny ZŠ Křížová za bezmála dva miliony korun. Ty začaly také 24. června a potrvají nejdéle do 20. září. Předpokládá se ale, že předání se stihne ještě dříve.

Ilustrační foto
Lidé dostanou miliony, vymění za ně kotle

Zároveň probíhá také rekonstrukce sociálního zařízení na ZŠ Kollárova. Stavební úpravy za 800 tisíc korun se týkají sociálního zařízení, které sloužilo pro mateřskou školu. Předláždění se dočká chodník u ZŠ speciální a Praktické školy na Březinkách, kde výměna dlažby přijde město na 130 tisíc korun. Město nechalo také opravit skleníky ZŠ O. Březiny a ZŠ Demlova, kde přebroušení a nátěr konstrukce, přesklení a opravy podlah vyšly magistrát na necelý milion korun.

„Opravy se dočkala rovněž areálová komunikace ZŠ T. G. Masaryka. Do výměny podkladu a povrchu komunikace mezi školou a hřištěm město investovalo 1,5 milionu korun,“ doplnil další informace mluvčí jihlavské radnice Jaroslav Šnajdr.

Všechny opravy v jihlavských školách se obejdou bez posunu začátku školního roku.