Po necelých dvou hodinách hlásili nebývalý zájem například z Vyskytné nad Jihlavou. „Lidí chodí opravdu dost, zatím to vypadá na velice dobrou účast," potvrdil předseda volební komise ve Vyskytné Bohuslav Svoboda.

Na delší povídání moc času neměl, do volební místnosti na místním obecním úřadu přicházeli stále další lidé. „Možná, že volby někteří spojili s cestou na poštu, nebo se sem zastavili rovnou od autobusu, ale zájem vyšší je," dodával.

Iveta Horáčková z Vyskytné k volbám pravidelně nechodí. Tentokrát hlasovala mezi prvními. „Prezidentské volby měl oslovily, proto jsem tentokrát přišla. Doufám, že budu moci alespoň něco ovlivnit," řekla Horáčková.

Také ve Větrném Jeníkově si hned po první hodině zkušené komisařky všimly, že je zájem vyšší než jindy. „Účast je vyšší. U nás jsme volby spojili s anketou k výstavbě zemědělského areálu, ale myslím si, že by lákaly i samotné volby," poznamenala předsedkyně volební komise Marie Dubnová. První voliči přicházeli jen pár minut po otevření volební místnosti.

V Plandrech byl zhruba hodinu po zahájení voleb klid, ale i tam si komise zájem pochvalovala. „Tolik lidí během první hodiny k žádným volbám nechodí," zmínila členka komise Alena Palánová. „Dokonce i můj syn, který k volbám jinak nechodí, se mě tentokrát ptal, kam jít volit," dodala Palánová.