Nejkrásnější missky ze Zambie, Dánska, Ukrajiny, Slovenska, Francie a samozřejmě České republiky přijedou už zítra večer na Jihlavsko. A to proto, aby podpořily dobrou věc, tedy Nadační fond Šťastná hvězda.

Třídenní návštěva missek vyvrcholí charitativním galavečerem. Ten se uskuteční v sobotu v jihlavském Domě kultury. Výtěžek z něj Nadační fond Šťastná hvězda využije na pomoc nemocným a tělesně postiženým z Vysočiny.

Miss Princess of the World je oficiální název mezinárodní soutěže v dívčí kráse a komunikačních dovednostech, určené dívkám ve věku 16 až 26 let. Akce není kopií soutěží, v nichž rozhodujícími parametry, jako jsou jen míry a váha, hodnotí se i komunikační dovednosti, vtip a přirozený dívčí šarm. Úřadující Miss Princess of the World je šestadvacetiletá Andella Matthews Chileshe ze Zambie, ta ale do Jihlavy dorazí až v pátek večer.

Ostatní missky celý čtvrtek stráví v krajském městě. Navštíví dětské oddělení jihlavské nemocnice, kde dětem předají dárky. Také se podívají, jak funguje záchranná služba. Večer je čeká večeře s cimbálovou muzikou.
V pátek se krásné ženy vypraví do Telče, kde mají na programu prohlídku zámku, projížďku městem v kočáře, procházku městem nebo oficiální oběd se starostou Telče Romanem Fabešem.

„Všechny missky budou v Jihlavě a Telči poprvé, takže už se moc těší," řekla Alena Skovajsová z nadace Šťastná hvězda, která celou akci organizuje. „Pro Telč je to velmi zajímavá spolupráce, i když to není naše první účast na charitativní akci. Překvapuje mě, jak jsou tyto akce navštěvované a kolik peněz se zde vybere, toto je záslužná činnost. Lidé to vnímají tak, že vědí, kam přesně peníze jdou," vyjádřil se starosta Telče Roman Fabeš.

V sobotu dopoledne missky navštíví Muzeum Jihlava a kolem oběda se budou procházet po jihlavském Masarykově náměstí. Vrchol celé návštěvy, charitativní galavečer, startuje v 19.30. „Moderovat ho bude Jan Čenský, vystoupí Petr Bende nebo Petr Kolář. Na programu je módní show Miss Princess of the World – kolekce návrháře – Luďka Hanáka a světelná show Magnis," přiblížila program galavečera Skovajsová s tím, že výtěžek půjde zejména na pomoc dětem s dětskou mozkovou obrnou.

„V Kraji Vysočina jich máme asi dvacet, ale oslovují nás rodiny z celé republiky. Můj syn se léčil na onkologii patnáct let, takže se snažím rodinám pomáhat, jsem ráda, že v Kraji Vysočina není lhostejnost," uzavřela organizátorka.