Tím na chvíli zablokuje dopravu, protože část silnice je v tomto místě kvůli rekonstrukci průjezdná pouze jedním jízdním pruhem a dopravu tam už několik týdnů řídí semafory. Jediná cesta cizince navede do Mysliboře, ale i tam asi zabloudí. Kvůli rekonstrukci přejezdu je zde uzavřená silnice na Sedlejov.

A řidiči velmi lehce přehlédnou značenou objížďku přes Studnice, což přímo v Mysliboři potvrdila řidička, která spoléhala na navigaci. „Potřebuji se dostat do Sedlejova. Jedu z Písku, celkem to tu znám, ale tohle mě překvapilo," řekla žena, když se musela u zákazu vjezdu otočit a vydat se směrem na Studnice. Hned poté ji následovalo auto s brněnskou značkou. Problémy s uzavírkami a objížďkami, které začaly ve středu, mají ale i řidiči z Telčska.

Zvýšený provoz v posledních dvou dnech negativně pocítili obyvatelé Mysliboře. „Vadí nám to. Pracujeme s kolegou venku, pohybujeme se i okolo silnice. Jezdí tu více aut i kamionů. Lidi tápou, ptají se nás na cestu. Už aby to skončilo," přiblížila Michaela Plšková. Uzavírky silnic spojené s opravami železničních přejezdů potrvají v Telči a Mysliboři do zítřka.

Dopravní situace na Telčsku je v těchto dnech opravdu komplikovaná. Kde by ještě měli řidiči počítat se zdržením? Určitě při čekání na semaforech ve Slavatovské ulici v Telči, kde až do 30. června potrvá částečná uzavírka komunikace a doprava je svedena do jednoho jízdního pruhu. „V obou směrech se často tvoří kolony. Problémy vznikají zejména na křižovatce ulic Jihlavská a Slavatovská, kde se obtížně odbočuje nákladním vozidlům s návěsem," popsala situaci policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Uzavírka u supermarketu Tesco skončí taktéž 30. června. „Bude se tam jezdit za stejného režimu jako doposud. Jen s tím rozdílem, že v pondělí se začne pracovat na rekonstrukci druhého jízdního pruhu a auta budou jezdit po tom opraveném," uvedl Vladimír Švec z telčské radnice.

Řidiči se musí obrnit trpělivostí i v dalších dnech. Příští týden, přesněji 15. května, na Telčsku přibude úplná uzavírka. Důvodem je rekonstrukce silnice I/23 mezi Telčí a Krahulčím. „Tato uzavírka potrvá do 25. května. Objížďka ve směru Telč – Mrákotín povede přes Hostětice a Částkovice a objížďka ve směru Mrákotín – Telč přes Vanůvek, Řídelov, Řásnou a Lhotku," informoval policejní mluvčí Miroslav Pecka.

Uzavírky a s nimi spojené objízdné trasy potrápí řidiče i na dalších místech Jihlavska. „Až do 30. června je zcela uzavřen průjezd Dolní Cerekví. Dopravu v Dlouhé Brtnici komplikuje oprava mostu, auta tam nyní jezdí přes provizorní most, a to pouze jedním směrem," doplnil Pecka.

ZUZANA MUSILOVÁ