Při slavnostního obřadu se Báča vyjádřil, že pod Zdeňkem Horákem bude škola dále vzkvétat. „Přeji Vysoké škole polytechnické Jihlava mnoho úspěchů v jejím komplexním rozvoji a novému panu rektorovi jen to nejlepší, zejména však statečnost a vytrvalost v boji,“ prohlásil Báča.

Nový rektor si uvědomuje, že před ním leží řada výzev, mimo jiné se bude muset vypořádat s enormním nárůstem cen energií. „Plánovanou, byť nelehkou výzvou, je připravovaná výstavba vysokoškolských kolejí. Dlouhodobým strategickým cílem je akreditace studijních programů na magisterské úrovni tak, aby naše škola mohla nabízet zájemcům o studium úplné vysokoškolské vzdělání,“ uvedl Horák.

Ilustrační obrázek elektromobilní budoucnosti.
Revoluční změna. Bosch Diesel bude v Jihlavě vyrábět součástky pro elektromobily

Ceremonie se zúčastnil také vysočinský hejtman Vítězslav Schrek. Podle něj by spolupráce s novým rektorem mohla být příjemná a snadná. „Měl jsem tu čest osobně poznat všechny čtyři dosavadní rektory a jsem na tuto reprezentaci hrdý,“ komentoval Schrek. Jihlavská primátorka Karolína Koubová uvedla, že dobré vztahy školy a radnice mají velký potenciál.

Zdroj: Deník/Martin Singr